Zitten in Gods Wachtkamer

Waiting Room

Daarom verlangt de Here u genadig te zijn, en daarom zal Hij zich verheffen om Zich over u te ontfermen, want de Here is een God van recht, welzalig allen die op Hem wachten”Jesaja 30:18

Eerlijk gezegd hou ik niet van wachten. Ik hou er niet van om te wachten voor een stoplicht, ik hou er niet van om te wachten in een wachtrij bij de Albert Heijn en ik hou er helemaal niet van om te wachten in een wachtkamer van de tandarts! Maar ik doe het wel. Want ik weet gewoon dat de wereld om mij heen hun tijdschema niet op mij hebben aangepast. (domme wereld..)

Misschien heeft u dit ook wel ervaren met God. Heeft u ook al ontdekt dat God zich nooit haast, ook al vinden wij dat Hij soms wel wat eerder mag ingrijpen? Het duurde voor Mozes 40 jaar voordat hij klaar was om het volk van God te leiden naar het beloofde land. Jozef moest een “kleine” 17 jaar wachten voordat zijn dromen uitkwam. Jakob leefde 20 jaar onder het beheer van Laban. Abraham moest 25 jaar wachten totdat de belofte van God tot vervulling kwam. De vraag is waarom. Waarom moeten wij soms langer wachten dan dat wij geduld willen hebben? Waarom heeft God geen haast? Ziet Hij niet hoelang wij al zitten te wachten?

Ik kan hier ook niet precies een antwoord op geven want soms ligt het niet alleen aan Hem maar ook aan ons. Maar wat ik u wel kan doorgeven is wat ik heb geleerd tijdens de wachtperioden in mijn eigen leven. Ik heb ontdek dat God meer geïnteresseerd  is in Zijn proces die Hij in mij wil bewerken dan het eindresultaat. Terwijl ik zo druk bezig ben met mijn “dromen en ambities”, is God bezig met mij. Natuurlijk mag ik deze dingen bekend maken bij God maar Zijn droom en Zijn plan voor mij is vele malen groter dan wat ik ooit kan bidden of beseffen. Daarom is het beter dat ik mijn gebeden en wensen synchroniseer met Zijn plan in plaats van dat ik probeer om Hem over te halen om mee te werken met mijn plan. Waarachtig geduld is dus niet met tegenzin volharden tot het bittere eind want er komt geen bittere eind. Neen. Geduld is wanneer jouw ziel en geest gesynchroniseerd is met de Heilige Geest in het volste vertrouwen dat jouw naam heus wel een keer aan de beurt komt en opgeroepen wordt in Gods wachtkamer.

Veel succes met het wachten

Blessings
Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s