Het Overspannen Wekkertje

Wekker

Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad” – Math.6:34b.

Kent u dat verhaal van het overspannen wekkertje? Nee? Het gaat zo…Er was eens een wekkertje. Dat wekkertje begon zich een klein beetje druk te maken over hoeveel seconden hij wel niet per minuut moest tikken (60 seconden). Daarna begon hij zich iets drukker te maken over het feit hoeveel seconden hij wel niet per uur moest tikken (3600 seconden). Daarna begon hij zich heel druk te maken over hoeveel seconden hij wel niet per dag moest doen…..wel 86.4000 seconden tikken per dag! Toen maakte het wekkertje een fatale fout…hij begon te piekeren over hoeveel seconden hij wel niet moest tikken in een jaar en ja zelfs in een hele levenstijd..en toen..toen knapte er iets in hem…en dat wekkertje kreeg een interne storing en stopte met tikken.

Het moraal van dit verhaal is niet dat je niet een overspannen wekkertje moet kopen. Het moraal van dit verhaal gaat over u. Ja u, die zich zo druk maakt over allerlei dingen.

De Here Jezus is zo cool, Hij leert ons precies hoe wij met stress moeten omgaan. Het doet u goed Zijn advies mee te nemen in uw dagelijks leven. Wat Jezus ons probeert te zeggen is dat wij noch gisteren noch morgen leven. Wij leven altijd vandaag. Wij zijn altijd in de “nu”. Gisteren is voorbij en morgen moet nog komen maar nu is nu. En elke dag is in de nu en elke dag heeft zo zijn eigen dosis “kwaad”. Het is niet wijs om het “kwaad” van gisteren mee te nemen in het heden en het is helemaal niet wijs om alvast op “het kwaad” van morgen te rentenieren. Wat ik probeer te vertellen is dit… Ga niet allerlei verschillende problemen opstapelen: Het doet je geen goed als je als een soort boekhouder door het leven gaat en allerlei dingen gaat optellen en aftrekken. Constant denken aan wat mensen je hebben aangedaan of juist niet voor je hebben gedaan is een vruchteloze inspanning. De oorzaak van vele problemen zijn zo divers, je kunt ze niet allemaal op één hoop gooien want dan zie door het bos de bomen niet meer. Zodra je het begint op te stapelen komen ze onder een soort vergrootglas te staan waardoor jouw visie op een hoopvolle toekomst enorm wordt geintimideerd. Leef per dag, leef gedoseerd. Geloof niet alleen in God maar leef elke dag met Hem door een relatie te hebben met Hem. Praat met Hem, leg al je zorgen maar bij Hem want Hij zorgt voor jou. Geloof me, met God kan je elke dag aan. Hij helpt jou, Hij draagt jou erdoor heen maar neem niet teveel bagage mee. Geef het maar gewoon aan Hem. Soms moet je dit gewoon jezelf aanleren en dat andere afleren. Hij kan het en wil het voor je dragen. Misschien is uw wekkertje al helemaal stuk dan nog kan God en wil God het repareren. Hij is een expert daarin. Het geknapte riet zal Hij immers niet verbreken en de walmende vlaspit zal Hij niet uitdoven. (Jesaja 42:3).

Blessings
Peter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s