Een nieuw seizoen breekt voor u aan!

FOTO GROOHOEK ACHTER NAAR VOREN

Grand Opening Emmanuel Gemeente
Afgelopen zaterdag en zondag hebben wij een geweldige tijd gehad met elkaar tijdens de Grand Opening. We werden overstelpt door de vele felicitaties van lieve vrienden zowel uit het binnenland en buitenland. De muziek was geweldig! Ik ben zo trots op de muzikanten en de mensen van het licht en geluid en op iedereen die zich zo hebben ingezet om deze afgelopen dagen tot een success te maken. En op wie ik het meest trots ben is.???..ja je raad het al, mijn geliefde vrouw Edith. Zij heeft enorm hard gewerkt de afgelopen maanden en ik ben zo blij dat ze dat allemaal in samenwerking met vele anderen is gelukt. Wow. God is goed en Zijn genade is overvloedig over ons. Ik speur in mijn geest dat God natuurlijk niet alleen de Emmanuel Gemeente maar ook vele andere gemeenten – die serieus zijn ten aanzien van Zijn Plan en Zijn voornemens en Zijn bestemming –  in een nieuw seizoen wil brengen.

Wij in het Westen denken vaak lineair. Je wordt geboren, je wordt jong, je wordt oud en je gaat dood. punt. Dat is linear denken. Het Hebreeuws denken is circulair. Alles wat was komt weer terug. De bijbel spreekt over “het rad der geboorte” (Jakobus 3:6). Een rad is iets dat ronddraait. In het Oude Testament moest men bijna een leven lang wachten totdat het Jubeljaar aanbrak. Dit gebeurde slechts 1 x in de 50 jaar. Maar wij die in Jezus geloven mogen ervan uit gaan dat  Hij onze Jubeljaar is. Wij hoeven niet meer 20,30,40,50 jaar te wachten totdat wij kunnen oogsten wat anderen hebben gezaaid. Wij mogen het nu meemaken. Ik sta op het podium wat mijn vader in het verleden heeft gezaaid. Hij heeft met vele tranen gezaaid, dat heb ik persoonlijk mogen zien, maar door genade mag ik nu met gejuich maaien. Lieve mensen dit geldt ook voor jou! Geloof God voor een oogstjaar. Laten we Hem geloven voor een doorbraak. Geef niet op! Blijft Hem verwachten. God kan jou wel eens plotseling verassen want elke gift die volmaakt en goed is komt immers van Hem.

Blessings
Peter

3 comments

 1. Sam · oktober 12, 2015

  Zo mooi gesproken en wat had ik er graag bij willen zijn. Ik ben zo trots op de gemeente en God zo dankbaar voor wat er nu allemaal gebeurt. Alle foto’s en video’s en teksten die ik zie en lees geven me zoveel blijdschap:) God is goed!! Ik geloof voor zoveel mensen dat ze zich bij Emmanuel net zo thuis mogen voelen als ik dat altijd deed! Het beste gaat nog gebeuren. haha. the best is yet to come! Ik denk aan jullie! Blessings uit Australië!

  Like

 2. Jan en Mirjam Schutten. · oktober 12, 2015

  Ik zie er naar uit om wanneer wij ons huis in Helmond eindelijk hebben verkocht wij weer in Deventer mogen wonen en bij jullie in de Emmanuel gemeente onze thuisgemeente mogen her vinden.Het is alweer ruim 15 jaar geleden dat wij vertrokken,maar zo’n fijne thuisgemeente hebben wij nergens getroffen!Willen jullie meebidden dat wij gauw mogen “thuiskomen”in Deventer en bij jullie?!Veel lieve groeten, Jan en Mirjam Schutten.

  Like

 3. Michaël · oktober 12, 2015

  Super trots op een New season in onze gemeente .
  Laten we allemaal om de hoeksteen JEZUS gaan bouwen , en elk jaar een jubeljaar meemaken met Hem.
  Zonder Hem als Hoeksteen zijn we een huis op zand maar met Hem zijn we een rots.
  200 % achter de visie van Br. P de Leau en wat God heeft/wil en gaat doen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s