Misschien geen Pulitzer prijs maar je bent wel waardevol!

gouden appels zilveren schalen

“Een woord, in juiste vorm gesproken is als gouden appelen op zilveren schalen” – Spreuken 25:11
Iemand heeft ooit eens gezegd: “blijf uit de buurt van mensen die jou altijd kleineren en niet in jou geloven”. Persoonlijk denk ik dat dit een goede raad is, sterker nog…zelfs wanneer er niemand om je heen is om jou te bemoedigen moet je de vaardigheid aanleren om jezelf te bemoedigen. Dit is precies wat David deed in de bijbel. In het donkerste uur van Davids leven had hij dit geleerd want wij kunnen lezen… :”Maar David sterkte zich in de Here, Zijn God”. (1 Sam.30:6).

John Kennedy Toole had ooit de Pulitzer prijs gewonnen voor een novel die hij geschreven had. Wat veel mensen niet weten is dat zijn manuscript door allerlei uitgeverijen werd afgewezen. Hij kreeg afwijzing op afwijzing. Hij werd hierdoor zo verdrietig en depressief dat hij uiteindelijk besloot zijn eigen leven te nemen. Na de begrafenis vond zijn moeder het manuscript van John Kennedy Toole op zolder en gaf het aan een professor. Deze professor las het en zag meteen dat het niet zomaar een novel was en raadde het boek aan bij één van grootste uitgeverijen in die tijd. Dit had als gevolg dat zijn novel werd beschouwd als één van de voornaamste novellen van de twintigste eeuw.

Ik ben ervan overtuigd dat het verhaal anders zou zijn gelopen indien John Kennedy Toole vrienden om zich heen had gehad die in hem geloofden. Lieve mensen, wij zijn gezegend met de kracht om mensen en onszelf te bemoedigen. Laten we daarom elkander blijven bemoedigen en bewust worden van de kracht die onze woorden bezitten. Zelfs Jezus bleef geloven in zijn discipelen ondanks alle zwakheden en tekortkomingen die zij hadden. Omring jezelf met mensen die jou geloven. Ik doel niet op mensen die jouw naar de mond praten maar mensen die de beste bedoelingen met jou voor hebben zonder enige vleierij. Eerlijke mensen maar wel positieve geloofsmensen. Mensen die het potentieel in jou zien die God in jou leven heeft gelegd. Hun woorden zijn immers als “gouden appels op zilveren schalen”.

Blessings
Peter de Leau

PS: Als je afvraagt waar je zulke mensen kunt vinden dan raad ik je aan naar een gezonde kerk te gaan. Een kerk waar liefde en acceptatie wordt gepredikt en waar je geaccepteerd wordt zoals je bent…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s